Stergerea Partitilor si încorporarea lor in Partitia Primara „C”

Stergerea partitilor si încorporarea lor in partitia primara „C”, se poate executa foarte usor si in deplina siguranta, folosindu-ne de functiile Windows-ului, fara a mai apela la ajutorul altor programe. În articolul Partitionarea Hard Disk-ului: Divizarea Partitiei “C”, ati vazut cat de simpla este partitionarea Hardului, iar in alta ordine de idei, stergerea partitilor fiind si mai usoara.

Primul pas pe care trebuie facut este salvarea datelor de pe partitia care urmeaza a fi eliminata. Daca nu aveti de salvat, nu trebuie facut nimic, deoarece Windows-ul oricum va elimina tot.

Clic dreapta pe Computer/ Gestionare/ Gestionare disc. Alegem partitia dorita pentru eliminare (trebuie sa apara hasurata), clic dreapta pe aceasta si alegem „Stergere volum”.

Dupa ce stergerea a fost executata, partitia cu pricina va trebui sa apara ca „Spatiu liber”.

Înca o data clic dreapta pe partitie, selectand „Stergere partitie”.

Dupa stergere, veti avea un „Spatiu nealocat”, care va fi incorporat in partitia primara, implicit „C”.

Clic dreapta pe partitia „C” (partitia pe care este instalat sistemul de operare) si alegeti „Extindere volum”. Se deschide fereastra „Expertului extindere volum”, care va recunoaste automat partitia cu spatiul nealocat.

…Observati ca partitia „C” si-a extins volumul cu …MO, cat a detinut partitia stearsa.

 

Related posts

Modificarea Servicilor Windows

Modificarea Servicilor Windows

Modificarea Servicilor Windows, prin schimbarea valorilor initiale, va duce la revigorarea, respectiv cresterea performantei sistemului de...

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.