Redarea clipurilor video YouTube, de pe dispozitivele Android sau PC, pe Smart TV

Redarea clipurilor video YouTube, de pe dispozitivele Android sau PC, pe Smart TV este destul de facila si poate o sa va intrbati la ce bun, daca oricum avem aplicatia YouTube, instalata pe TV?

Ei bine, oricine a deschis aplicatia, incercand navigarea, fara a detine o tastatura wireless, a realizat ca optiunea de cautare, in speta tastarea catorva titluri, de pe telecomanda televizorului, este un adevarat test de perspicacitate si rabdare si care in final se dovedeste a fi destul de enervant si anevoios.

Pentru a face posibila vizionarea clipurilor video YouTube pe un Smart TV, indiferent de sursa de redare, este necesara indeplinirea catorva conditii principale, fara de care conexiunea dintre dispozitive, nu se poate realiza:

  1. Dispozitivul detinut, Android, PC /Laptop, trebuie sa fie in aceeasi retea cu televizorul, adica sa fie conectate la internet din aceasi sursa.
  2. Pe Smart TV trebuie sa aveti instalata aplicatia YouTube.

Redarea clipurilor video YouTube, de pe dispozitivele Android

  • Instalati aplicatia YouTube, pe dispozitivul Android detinut….(aplicatia originala, creata de Google Inc)
  • Deschideti aplicatia si apasati urmatoarea pictograma  remote-vfloU78_H.

YouTube Mobile

  • Se va deschide o fereastra de dialog cu cererea de conectare … „Conetati-va la dispozitiv„, urmata de codul sau numele televizorului….clic pe acesta.

Conectare dispozitiv

  • Înainte de redarea clipul dorit, aveti posibilitatea alegerii unei optiuni, „Redare” sau „Adaugarea in coada de redate TV„…. apasati „Redare„.

Redare

Redarea clipurilor video YouTube, de pe PC/ Laptop

  • Deschideti aplicatia YouTube de pe Smart TV.
  • La „Setări” găsiți opțiunea „Pair Device” (Împerecheati dispozitivul).
  • Accesati de pe PC, adresa https://www.youtube.com/pair si introduceti codul de împerechere afișat pe ecranul televizorului, în caseta „Enter pairing code„, dupa care apasati „Add this TV„/ „Done„.

pair TV

  • Cautati si alegeti clipul dorit, dupa care faceți clic pe optiunea dorita, „Play Now” sau „TV Queue„…. „Play Now„, pentru redarea pe TV.

Redare PC

Related posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.