VNC Enterprise v5.2.1 – Control PC la distanta

VNC Enterprise este un sofware destinat controlului la distanta al anumitor PC-uri, cu beneficii ce includ transferul de fișiere, imprimare, chat, etc..

Caracteristici de bază VNC Enterprise

Out-of-band KVM

Tehnicienii nu mai trebuie să se bazeze pe un sistem de operare funcțional și drivere de rețea, pentru a prelua controlul unui computer. VNC Viewer Plus se poate conecta la un calculator susținut cu tehnologia Intel Core vPro out-of-band, care au incorporate un server, astfel încât problemele mai complexe, cum ar fi eșecurile sistemului de operare și probleme de boot, pot fi diagnosticate de la distanță.

Repornire la distanță

Chiar dacă este posibil să se obțină o sesiune out-of-band de control la distanță, un calculator nu poate răspunde la tastatură sau mouse. VNC Viewer Plus poate efectua o resetare hardware, care permite unui tehnician de a executa un diagnostic, fără o vizită la calculatorul respectiv.

Conexiuni securizate

Cu configurare suplimentara, corespunzătoare, VNC Viewer Plus poate oferi un plus de securitate sub forma de TLS, oferind protecție de la conexiune, atacuri și pachete de manipulare.

Montaj de imagini

În urma defecțiunilor aparute la un sistem de operare, tehnicienii au posibilitatea să se conecteze out-of-band, folosind VNC Viewer Plus, montand o imagine reprezentând un floppy disk, CD, DVD și sa porneasca calculatorul de la acea imagine.

Pentru controlul unui PC la distanta, avem nevoie de doua aplicatii, un viewer si un server.

SERVER-UL

Serverul se va instala pe computerele pe care doriti sa le controlati.
La instalarea acestuia, pe PC, debifati casuta pentru instalarea viewer-ului (este basic, versiunea Plus, o sa o pun spre descarcare mai jos) si eventual, daca nu aveti nevoie, debifati si casuta cu instalarea driver-ului pt. imprimanta.

Configurarea server-ului

În fereastra serverului, apasati butonul „More„, apoi „Options„. Va aparea o averizare de update, ignorati-o apasand „No„.

server

În tabul „Security„, la „Autentication” alegeti tipul parolei. Puteti sa lasati userul si parola din Windows, sau alegeti o parola VNC, „VNC password„. Accesati link-ul „Users & Permissions page„.

server security

Pentru o parola VNC, alegeti „Standard user (user)„, apoi apasati butonul „add„, dupa care introduceti parola.

server add pass

Aceasta este o configurare de baza, pentru mai multe detalii si setari, accesati pagina de ajutor, al producatorului.

 

VIEWER-UL

Viewer-ul se va instala pe computerul de pe care doriti sa controlati alte PC-uri

Configurarea viewer-ului

Trebuiesc identificate si introduse datele serverului dorit (ip-ul indicat in fereastra server-ului).

În campul „VNC Server” introduceti ip-ul server-ului, apoi user-ul si parola. Daca ati setat serverul ca mai sus, cu o parola VNC, introduceti la user – „user„, iar parola, cea aleasa de voi la configurarea server-ului.

 

Puteti controla computerele dorite si de pe dispozitivele Android. Intrati in „Magazinul Google„, de pe smartphon-ul sau tableta detinuta, cautati aplicatia „VNC Viewer„, apoi instalati-o. Configurarea se face la fel.

Related posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.