Eliminarea ”totala” a unui program, din sistem

Cand reinstalarea unui program este iminenta, cauzata de multiple erori, disfunctionalitati partiale, lipsa caracteristici, fisiere, etc., vom recurge la o eliminarea totala a acestuia, din PC, pentru ca functionarea sa ulterioara, dupa reinstalare, sa nu mai constituie o problema.

Aici intervin utilitarele pentru dezinstalare, care ar trebui sa scaneze si sa stearga in profunzime, orice urma a programului eliminat. Insa, haideti sa nu ne imbatam cu apa rece si sa spunem lucrurilor pe nume, [highlight bg=”#00FF00″ color=”#000000″]nu exista dezinstalator care sa elimine in totalitate un program, dintr-un sistem[/highlight], singura solutie ramanind eliminarea manuala a ceea ce dezinstalatorul nu a reusit.

Personal folosesc [fancy_link color=”black” link=”http://extrempc.com/iobit-uninstaller-v2-4/”]IObit Uninstaller[/fancy_link], insa puteti folosi orice uninstaller doriti, care sa detina totusi ceva functii avansate, de stergere. Dupa [highlight bg=”#00BFFF” color=”#000000″]dezinstalarea cu un soft specializat[/highlight], trecem la [highlight bg=”#00BFFF” color=”#000000″]eliminarea manuala a fisierelor si folderelor[/highlight] ramase.

Intai de toate, trebuie vizualizate fisierele si folderele ascunse, din sistem.

Deschideti orice folder, in bara cu functii accesam Organizare/ Optiuni folder si cautare. In fereastra Optiuni folder, accesati tabul Vizualizare, bifand Se afiseaza unitatile, fisierele si folderele ascunse / Aplicati.

Cautam si stergem din urmatoarele locatii:

Stergem total continutul folderului Temp, calea C:UsersUser*AppDataLocalTemp. Folderul Temp nu are mare legatura cu functionalitatea unui soft, insa este cosul de gunoi al aplicatiilor, in acest mod mai eliberam si ceva spatiu pe disc.

Stergem fisierele sau folderele aplicatiei dezinstalate din C:UsersUser*AppDataRoamingNume Aplicatie*

Stergem fisierele sau folderele aplicatiei dezinstalate din C:UsersUser*AppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsNume Aplicatie*

Stergem fisierele sau folderele aplicatiei dezinstalate din C:UsersUser*AppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartupNume Aplicatie*

Stergem folderele aplicatiei dezinstalate din C:Program FilesNume Aplicatie*

Stergem fisierele sau folderele aplicatiei dezinstalate din C:Program FilesCommon FilesNume Aplicatie*

Stergem fisierele sau folderele aplicatiei dezinstalate din C:ProgramDataNume Aplicatie*

Ar mai fi directorul Windows, insa nu recomand incepatorilor, stergerea nici unui fisier sau folder din acea locatie.

Deschidem Servicile, cautam si stergem orice serviciu asociat aplicatiei eliminate

Deschidem Registrii (regedit.exe), stergand intrarile aplicatiei dezinstalate din:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareNume Aplicatie*
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareNume Aplicatie*

Utilizatorii avansati, pot face o cautare amanuntita in registrii, pentru stergerea totala a cheilor asociate aplicatiei dezinstalate.

Daca eliminarea din directoare, servicii si registrii a fost definitivata, restartati computerul, dupa care incercati reinstalarea programelor buclucase.

Nume Aplicatie* – special in cazul folderelor, puteti gasi numele producatorului, in locul numelui aplicatiei propriuzise.

User* – numele utilizatorului

Related posts

Modificarea Servicilor Windows

Modificarea Servicilor Windows

Modificarea Servicilor Windows, prin schimbarea valorilor initiale, va duce la revigorarea, respectiv cresterea performantei sistemului de...

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.