Deep Freeze Standard Edition v8.53.020.5458

Deep Freeze reprezinta cea mai bună soluție pentru restaurarea computerului la o stare prestabilita, oferind un „fresh start”, la fiecare repornire a Windows-ului.

Cu alte cuvinte, orice modificare nedorita, orice stergere de fisiere, indiferent ca sunt de sistem, sau ale utilizatorului, orice infectie cu virusi, schimbari accidentale de configurare, oricat de degradat ar ajunge sistemului de operare, sau mai pe romaneste, oricat de „praf” l-ati face, la urmatorul reboot, acesta va fi ca nou, va porni exact in starea in care a fost configurat, inghetat (freeze).

Configurarea nu este complicata, initial programul va solicita setarea unei parole, accesul la aplicatie facandu-se din bara de activitati (nu va avea scurtatura pe desktop), apasand „Shift” si dublu clic pe pictograma situata in zona de notificare a barei de activitati.

Setarile Deep Freeze sunt urmatoarele:

– cu Boot Frozen bifat, sistemul va reporni de fiecare data in starea „sistem inghetat”, nemodificat, faza in care nu avem posibilitatea de a modifica partitia/partitile inghetate.

– bifand Boot Thawed on Next, Windows-ul va porni de „X” (nr. de restarturi) ori, ca sistem „neanghetat”, insa dupa terminarea numarului setat, de reporniri, sistemul va porni in mod „inghetat”, pastrand modificarile aduse.

– bifarea Boot Thawed duce la pierderea starii de „sistem inghetat”, utilizatorii putand opera si aduce orice modificare Windows-ului, instalari de programe, schimbare setari, operatiuni cu fisiere, putand pregati dupa bunul plac, viitoarea faza de „inghetare”. In aceasta stare orice repornire va pastra modificarile anterioare, aduse sistemului.

Compatibil Windows 8/8.1/10.

Ca noutate in versiunea 8, o constituie posibilitatea crearii unei partitii „ThawSpace”, care este o partiție virtuală în care datele pot fi stocate și păstrate in cazul repornirii unui calculator „inghetat” (functie optionala). Pentru cazul in care nu doriti implementarea acestei functii, debifati casuta corespunzatoare la rularea vrajitorului de instalare.

Recomandari: Inainte de folosirea Deep Freeze, aduceti sistemul la o stare acceptabila, folosind orice soft de intretinere si optimizare, ex. Advanced SystemCare PRO

Setati pe manual serviciul DFServ, pentru un mai bun management al resurselor. Prin setarea acestuia pe manul, la urmatoarea repornire pictograma programului va disparea din zona de notificare a barei de activitati. Accesarea ulterioara se va face pornind serviciul DFServ.

Dezinstalarea Deep Freeze se face in starea „Boot Thawed”, ruland executabilul DFStd.exe (instalatorul initial)

Pentru un scurt review privitor la o solutie de securitate cu Deep Freeze, cititi articolul „Protectia Totala a Sistemului de Operare„.

Related posts

3 Comments

 • Posted December 7, 2014

  Julio

  saludos

 • Posted November 25, 2015

  daniel

  pe winxp da eroare la instalare dupa ce trece de procedura cu activarea offline.

  • Posted November 26, 2015

   Mircea

   Este XP, un sistem de mult depasit…nu e de mirare ca erorile sunt la ordinea zilei……

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.