Cum se elimina (dezinstaleaza) un Sistem de Operare

Eliminarea unui sistem de operare Windows, instalat in paralel cu un altul, o vom executa cu ajutorul unui utilitar…. EasyBCD este programul pe care l-am ales, in prima faza, insa dupa intampinarea catorva probleme, la teste, am renuntat, acesta nerecunoscand intotdeauna intrarile de boot ale sistemelor de operare.

NanWick Windows Uninstaller este un alt utilitar gratuit, mai putin complex, raportat la EasyBCD, insa mult mai fiabil si mai simplu de utilizat.

Pasii pentru eliminarea unui sistem de operare, din dual boot, sunt urmatorii:

1. Rulam NanWick Windows Uninstaller, aplicatia neavand nevoie de instalare, deoarece este portabila. (Rulati programul din sistemul de operare pe care-l pastrati)
2. În fereastra ce se va deschide, apasati „Scan„, pentru scanarea partitiilor primare, pe care aveti instalate sisteme de operare.
3. Dupa gasirea unitatiilor, dati clic pe litera partitiei cu sistemul ce-l doriti eliminat.
4. Apasati „Uninstall„.
5. Asteptati ca softul sa termine procesul de dezinstalare, apoi vă va cere restartul.

Eliminarea unui Sistem de Operare

Atentie!

Nu inchideti sau restartati Windows-ul, pana ce aplicatia nu a terminat de parcurs toti pasii.

Nu uitati sa schimbati rolul de „Default OS” (daca este nevoie), al sistemului dorit a fi dezinstalat. („Run„/ tastati „msconfig„/ vezi tabul „Boot„).

Dupa dezinstalarea Windows-ului, verificati daca a disparut intrarea din meniul de boot, apoi formatati partitia cu pricina, pentru a elimina in intregime urmele sistemului dezinstalat, de pe hard.

Related posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.