WinRAR v5.50 – Manager arhive

WinRAR este un puternic manager de arhive, folosit pentru arhivarea documentelor si fisierelor, reducerea atasamentelor de mail, etc., avand o rata de compresie/decompresie foarte buna. Puteti crea arhive RAR si ZIP, precum si arhive in format auto-extractabil (SFX). Detine suport complet pentru despachetarea mai multor tipuri de arhive, ca: ARJ , LZH , TAR , GZ , ACE , UUE , BZ2 , JAR , ISO , EXE , 7z, etc.

Metoda de compresie se alege dupa preferintele fiecaruia, utilizatorul avind posibilitatea de a diviza fisierele pe volume/dimensiuni, precum si a securiza arhiva prin intermediul unei parole.

Noutati in WinRAR v5:

– Un nou format de arhivare.

Producatorul atentioneaza asupra faptului ca software-ul mai vechi, inclusiv versiunile mai vechi WinRAR, nu este în măsură să decompreseze arhivele RAR 5, deci, dacă doriti partajarea unei arhive comprimate cu RAR5, este necesar a se lua in calcul, problema de compatibilitate.

– Modificări ale algoritmul de compresie RAR 5

– Dimensiunea maximă a dicționarului de comprimare a crescut cu până la 1 GB în 64 de biți si până la 256 MB in 32 de biți.

– in concluzie se poate obtine compresii mult mai mari, insa o viteza mai mica.

– RAR 5 poate utiliza acum, pentru decompresie, mai multe nuclee CPU.

– Modificări ale algoritmului de criptare, astfel algoritm este schimbat de la AES-128 in AES-256, în modul CBC.

– Caracteristici eliminate sau mutate.

Related posts

1 Comment

  • Posted January 12, 2015

    axelluny

    Pentru cine este familiarizat cu acesta este bun.Mie nu-mi place faptul că face aceeași pictogramă la toatele ”arhivele” sau ”containere”.Consider că sunt alternative gratuite muult mai bune care pot satisface și cele mai complexe cerințe.

Leave a Reply