Store Broker (wshost.exe): consum mare al CPU

Store Broker (wshost.exe) este un proces din Windows 8/ 8.1, care se face responsabil de gestionarea permisiunilor aplicatiilor Metro, spune Microsoft, un proces al carui consum de resurse (CPU) ar trebui sa fie neglijabil.

Cu toate acestea, de ceva vreme, m-am confruntat cu o situatie mai putin placuta, aceea de a nu mai putea rula aproape nimic pe PC, datorita acestui Store Broker, care consuma peste 80% din CPU

Rezolvarea este cat se poate de simpla si dupa cum vedeti in imagini, rezultatul este o modificare extrema a consumului CPU (procesor).

1. Urmam calea C:Users/(User*)/AppData/LocalPackages/WinStore_cw5n1h2txyewyLocalState

Pentru a ajunge in directorul specificat trebuie sa vizualizam folderele ascunse, in felul urmator: deschideti un folder (oarecare)/Vizualizare/Afisare/ascundere si bifati casuta elemente ascunse

Store Broker/ Folder-View

…ori deschideti Executare (Run), unde tastati exact calea specificata mai sus, schimband (User*), cu numale vostru de utilizator.

2. Redenumiti folderul „Cache” cum doriti, ex. „Cache_old”.

Pentru aceasta intrati in „Manager de activitati”, de unde inchideti toate aplicatiile Metro care ruleaza, incluiv procesul Store Broker.

3. In acelasi director, creati alt folder cu numele „Cache”

Deschideti o aplicatie Metro si veti vedea (Manager de activitati) cum consumul CPU al lui „Store Broker” este minim.

Related posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.