„Slide to ShutDown” sau „Gliseaza pentru a Inchide”

„Slide to ShutDown” sau gliseaza pentru a inchide, este o metoda rapida de oprire a calculatorului, functionala doar in Windows 8.1,…functie care, dintr-un motiv sau altul, Microsoft „a uitat” in ai atribui o comanda, sau, sa fiu mai precis firmware-ul sistemului nu suporta aceasta stare, ea fiind functionala doar pe anumite dispozitive (tablete, smartphon-uri) cu Windows 8. În esenta nu este nimic mai mult decat „apelarea” executabilului „SlideToShutDown” situat in folderul de sistem, „System32„.

Sa nu dezamagim si sa ne ajutam singuri, gasindu-i o metoda convenabila de accesare, o alternativa fiind crearea unei comenzi rapide pe Desktop, ori in Meniul de Start sau plasarea lui in Taskbar, insa cum nu-mi prea plac scurtaturile de nici un fel, mai ales prin zona desktop-ului, m-am gandit la crearea uneia intr-un loc imediat accesibil si tot odata ascuns. Este vorba de meniul contextual, de unde vom accesa functia aproape instantaneu, insa pentru aceasta vom avea nevoie de programul „Right Click Enhancer„.

Pasii sunt simplii…deschidem aplicatia (nu trebuie instalata, este portabila), alegem „Right Click Shortcuts Creator„, clic pe „Add File” si navigam la locatia fisierului SlideToShutDown.exe (C:WindowsSystem32SlideToShutDown.exe), adaugandu-i astfel scurtatura in meniul de clic dreapta.

Daca doriti personalizarea acesteia, clic dreapta pe SlideToShutDown, din fereastra lui „Right Click Shortcuts Creator„/”Edit Item„, se deschide „Edit File Shortcut„, de unde, fiecare poate modifica ceea ce doreste, numele si/sau iconita.

[note note_color=”#fe2f3d” text_color=”#ffffff”]Atentie! Nu modificati campul „Path„![/note]

Related posts

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.