Prima zi de gradinita…

Prima zi de gradinita este, sau cel putin ar trebui sa fie o zi speciala pentru fiecare dintre copii nostrii, o noua provocare a micutilor, bucuria reintalnirii cu colegii, educatoarele, etc., insa…

Povestea incepe in prima zi dintr-un noul an, la primele ore ale diminetii, cand, alergand mai mult, trasi de copilul nerabdator sa ajunga la gradinita, ne trezim in fata institutiei, o casa lasata in paragina, ceva asemanator conacelor din filmele horor, cu usile ferecate mai ceva ca portile Jilavei, fara nici o notificare, un anunt…nimic….

Ne hotaram sa mergem la directiune, pentru a afla ce se intampla, gradinita fiind in subordinea unei scoli din centrul orasului. Acolo suntem intampinati de secretara, care o sa fie de altfel si purtatoarea de cuvant a directoarei, prea prinsa in treburile institutiei (cafele, tigari) ca sa stea de vorba cu noi. În prima faza suntem anuntati ca garadinita sa desfiintat….punct.

…No fi avand chef de vorba directoarea de e asa vaga, imi zic…

La insistentele noastre, secretara intra din nou in directiune, de unde revine cu vestea ca gradinita s-ar fi mutat undeva pe linga primaria municipiului.

Nu este ce ne-am dorit, insa e un inceput… Ajungem la locatia respectiva, unde ne mai loveste odata valul incompetentei acestei sugace ai banilor nostrii bugetare, insarcinata cu gestiunea catorva unitati de invatamant, functie care o depaseste cu mult… grupa mijlocie unde trebuia sa inceapa copilul, nu exista.

Ne intoarcem sa cerem socoteala „babornitei” care, mai mult ca sigur era in stare de bypass, sa vedem daca are cunostinta de „numarul oratanilor din ograda”.

În drum spre scoala, trecem pe langa primarie, unde si intram pentru ai cere parerea primarului…bineinteles un edil absent, asa ca ne continuam drumul spre directorat.

Dupa cateva ore de „jogging” cu copilul prin oras, ajungem si solicitam prezenta fizica a individei, pusa pe post dupa contul bancar, ori dupa simpatia politica. Dupa sfertul academic apare si directoarea cu niste raspunsuri (lamentari) care fac sa te gandesti la cel mai prost elev, sau la femeia de serviciu cu mult mai calificata pentru „fisa postului” decat actuala ocupanta.

În final suntem trimisi la aceeasi gradinita, unde provizoriu, baietelul meu este parcat la grupa mica, ca si cand ar fi ramas repetent, urmand ca „incompetenta” sa sune la minister pentru a „rezolva” problema.

Prima zi de gradinita…o zi sumbra pentru multi dintre copii, datorata neglijentei celor platiti din banii castigati cu sudoare, de fiecare dintre noi.

Dupa o asemenea experienta am ramas doar un „gust amar”, deoarece copii nostrii ajung la mila…si sunt bataia de joc al unor „santilbanci” fara scrupule, de o moralitate si conduita indoielnica, raman prea putine rezolvari si prea multe intrebari:

– cum poti desfiinta o grupa de copii, indiferent de motive, fara sa te gandesti ca este necesara o continuitate in anul urmator?
– cum poti face asemenea manevre fara macar sa anunti?

Ca incheiere, incerc sa cuget la o morala, insa imi vin in minte doua cuvinte ale imnului national…”Desteapta-te Romane”, iar pentru Miss Muffet….”din betie te mai trezesti, insa din prostie…niciodata”.

Related posts

Display LCD LTN154AT07 15.4″

Display LCD LTN154AT07 15.4″

Display LCD LTN154AT07 15.4″, provenit din dezmembrari, stare exceptionala, fara zgarieturi sau pixeli morti. Caracteristici pt. Display LCD...

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.