24/04/14
Home » Tutoriale » Trucuri Windows » De ce sistemul nu-mi recunoaste toata memoria RAM?

De ce sistemul nu-mi recunoaste toata memoria RAM?

Sistemul nu-mi recunoaste toata memoria RAMDe ce sistemul nu-mi recunoaste toata memoria RAM? Este o intrebare destul de comuna, problema aparand mai frecvent la desktop-uri, indiferent de sistemul de operare Windows 64/ 32 biti, sau de memorie, fie ea mai mica sau mai mare de 4GB.

Cu o astfel de problema m-am confruntat si eu zilele trecute, instaland Windows/64 biti pe un sistem nou. Dupa instalare totul era OK, memoria totala era de 4 GB, insa, la final dupa update-urile de riguare, setari si programe instalate, ma trezesc cu 3.40 GB disponibili. De unde aceasta schimbare? A trebuit sa reiau tot ceea ce instalasem, sa vad de unde este problema. Nu a trebuit sa caut mult, deoarece mi-am amintit de o setare, care nu am facut-o niciodata pe un PC.

In System Configuration, tabul Boot, Advanced Options, am bifat Maximum memory. Bineinteles dupa debifarea casutei, totul a revenit la normal, nemaiavand restrictie la memorie.

In concluzie, [note color="#3EB8E5"]ca sistemul sa aloce toata cantitatea de memoriei RAM, trebuie sa avem debifata casuta pentru Maximum memory (System Configuration/ Boot/ Advanced Options)[/note]

Daca aveti setata o valoare, resetarea se face introducand memoria maximă pe care o aveți, dupa care debifati casuta, pentru ca valoarea sa devina 0.

Cazul in care Maximum memory este debifat, iar valoarea alocata de sistem este mai mica decat cea instalata, problema este de alta natura, iar despre cum putem avea o memorie de 4GB, sau mai mult pe un sistem de 32 biti, voi scrie intr-un articol viitor.

About Mircea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>